4 Temmuz 2013 Perşembe

İSLAMDA RÜYA TABİRLERİ

Rüya ve islam, İslamda Rüya Tabirleri, Rüyalar Alemi :

İslam âlimlerinden bazıları rüyanın, rüya melekleri tarafından gösterildiğine inanırlar. Bunun da insana rüyasında refâkat eden rüya meleklerinin, insan ruhuna refâkat ederek değişik yerlere götürülüp gezdirilmesi şeklinde olduğunu söylerler. Bu seyahat sırasında ruhun gördüğü olaylar, akıl veya zihin olarak tabir edilen hafıza tarafından kaydedilir, sonra yeri ve zamanı geldikçe veya uyandıktan sonra bir şekilde hatırlanır. 


RÜYALARINIZIN YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ.  >>>>>

Gördüğüm Rüya Ne Manaya gelir, Yapılan Rüya Tabirleri nekadar doğrudur, Ne Anlatır? İslami Rüya Tabirleri Hakkında:

Rüyada gördükleriniz ne anmala gelir, Rüya Tabirleri nasıl yapılır konuları bütünüyle ayrı bir ilim dalıdır. Rüya konusunda uzman olmayan bir kişinin Rüyaları Tabir etmesi, Rüya Yorumları yapması yanlıştır. Fakat eskiden beri süregelen bu konuda değişik kaynaklar vardır bu kaynaklar da değişik şekilllerde bizlere sunulmaktadır.

İslamda Rüya Tabirleri hakkında yorumda bulunmak;

 

İslam'da rüya tabirleri  Kimler ve nasıl rüya tabir etmelidir?
İnsanlar, gördükleri rüyaları niçin görürler, rüyalar ne demek ister? vb.. sorular, tabiri  ortaya çıkarmıştır. Zamanla tabir olgunlaşmış ve sınırları belirlenmiştir.

Rüya tabiri, hem Kur'ân’da hem de hadislerle örneklerle anlatılmıştır. Dolayısıyla rüya tabiri için Kur'ân ve Hadislerde bir engel yoktur. Kur'ân-ı Kerim’de Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Hz. Muhammed (as), Peygamberlerin rüyaları ile Mısır meliki ve zindana atılan iki gencin rüya ve yorumları anlatılmaktadır.
Hadislerde sahabenin görüp Hz. Peygamber (sav)’in yorumladığı rüyalarda anlatılmıştır. Peygamberlerin rüyaları dışında hiçbir rüya, bağlayıcı değildir. Kişi, rüya yolu ile bazı doğruları öğrenebilir. Bu rüya ile ister amel eder, isterse amel etmez. Bu kişinin kendisini ilgilendirir. İslam inanç sistemine göre rüya ile sosyal hayat tanzim edilmez.

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır. Anlamlı olan rüyaların ise, bir kısmı açık; bir kısmı ise rumuzludur. Yani rüya görenin kendini açığa vurmasında ve rüyasını anlatmasında sakınca olabilir. Kötü rüya yorumlatılacaksa uzmanına yorumlatılmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder